Ideer

Å utdefinere seg selv

Bawer har med boken ”The new Quislings” kastet inn en brannfakkel. Men det er slett ikke alle branner som behøver å slukkes, noen vil fint kunne brenne opp uten større oppmerksomhet, skriver rådgiver Eirik Løkke på Minerva.

Publisert: 5. mars 2012

For Bawer vil nok anmeldelsene av boka ytterlig styrke hans antagelse om at norsk offentlighet er ekstremt venstrevridd og dominert av multikulturalister. Anmeldelsene i Klassekampen (Hverven), Morgenbladet (Næss Olsen) og Aftenposten (Trond Berg Eriksen) deler stort sett den samme oppfatning som undertegnede. Det gjør også anmeldelsen til Bjørn Gabrielsen i Dagens Næringsliv, som neppe kan beskyldes for å være spesielt venstrevridd. Det er noen nyanser her, men essensen om at Bawer har vært slepphendt i kildebruken og polemisk utover det saklig synes å være oppsummerende for tilbakemeldingene.

Bawer har med boken ”The new Quislings” kastet inn en brannfakkel. Men det er slett ikke alle branner som behøver å slukkes, noen vil fint kunne brenne opp uten større oppmerksomhet. Kan tenkes at Bawer med denne boken, i hvert fall i en norsk kontekst, har utdefinert seg selv, det tviler jeg på var meningen, men med valg av tittel så er jeg sannelig ikke helt sikker!

Les hele innlegget hos Minerva